Persoonlijk & betrouwbaar
Gratis verzending (NL & BE)
Bezorgdag zelf bepalen
Bezorgdag zelf bepalen
Bereikbaar op 085-1303710

DE / EN

Huis inrichten – gouden tips

Het huis inrichten begint met een goede plan van aanpak. Of je nu een hele woning gaat inrichten, midden in de verbouwing zit of één ruimte een update wilt geven. De één heeft direct een visie voor ogen en de ander pakt het aan met vooronderzoek en het zorgvuldig overwegen van de opties. Ben je nog niet helemaal uit over welke woonstijl je wilt, dan kan je het uiteraard eerst per ruimte aanpakken. Met een ruim assortiment aan meubilair en verlichting ben je bij lif24 aan het juiste adres.

Een aantal tips om mee van start te gaan:

  1. Plattegrond maken. Of je dit nu liever online doet of op papier, een plattegrond geeft net meer inzicht in de ruimte. Je kunt de ruimte indelen en in kaart brengen wat jouw woonwensen zijn. Tip: met schilderstape kun je grote meubelstukken op de vloer afmeten voor een goed beeld van de looproutes.

  2. Een moodboard maken en jouw stijl bepalen is de volgende stap. Verzamel foto's, kleuren of prints en materialen die goed bij elkaar passen. Doe inspiratie op in webshops, sociale media en woonmagazines. Daarnaast raden we je aan om onderzoek te doen voor tips en adviezen het inrichten van specifieke ruimtes of een bepaald meubelstuk. Voor meer inspiratie neem je een kijkje op de webshop en ontdek welke woonstijl jou het meeste aanspreekt.

  3. Bepaal je kleurenpalet. Een ruimte geef je gemakkelijk een hernieuwde look met nieuwe kleur op de muur. Bij een verhuizing of verbouwing geef je de muren opnieuw een likje verf zodat je een frisse basis hebt.

  4. Een goede basis is het halve werk. Denk hierbij aan de afwerking van de muren, vloertype en -kleur, lichtpunten en raambekleding. Deze elementen dragen bij aan hoe groot of licht de woning lijkt van binnen.

  5. Werk van groot naar klein. Een huis inrichten pak je gemakkelijk aan door het ruimte voor ruimte te stijlen. Houd en praktisch en begin met de grote meubels. Neem vooral de tijd om je opties te overwegen. Vul het altijd als laatst aan met woondecoratie. Zo creëer je jouw eigen interieurstijl, dat aansluit op jouw karakter.

Verlichting in jouw interieur

Ben je juist op zoek naar verlichting? Maak dan eerst een lichtplan en bepaal welke functie je wilt dat het licht vervult. Door eerst te bepalen op welke plaatsen er daglicht naar binnen komt, kun je gemakkelijk bepalen waar je licht nodig zult hebben en hoeveel licht je nodig hebt op verschillende plekken. Begin daarom altijd eerst met basis- en functionele verlichting zodat je in ieder geval de praktische punten straks hebt verlicht. Bij sfeer- of decoratieve verlichting staat het design van de lamp voorop. Deze mogen een lagere lichtopbrengst geven en geven jouw interieur meer warmte. Lif24 heeft een ruim assortiment hanglampen, wandlampen, vloer- en tafellampen. Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het in de webshop. Van glazen tafellampen tot booglampen en rieten wandlampen. 

Service bij lif24

We begrijpen dat het inrichten en stijlen van een huis of ruimte een behoorlijke klus kan zijn. Daarom heb je bij lif24 een bedenktijd van 30 dagen en is levering altijd gratis in Nederland in België. Zo heb je in ieder geval de garantie dat je meubels of verlichting in huis haalt waar jij zeker van bent. Bij vragen over het product, de levering of retourzending neem je contact op met onze klantenservice. We helpen graag.