DE / EN

De ideale barkruk (hoogte) kiezen

  • event20-05-2021
  • schedule09:29
  • personRuben
  • timer3 minuten

Barkrukken zijn niet meer weg te denken aan het hedendaagse interieur. Ze worden gebruikt aan de sta- of bartafel, het kookeiland, de balie, aan de bar of in het kantoor. Naast de stijl en het comfort van het product zal ook de hoogte van zowel de barkruk als van de (bar)tafel een belangrijke factor zijn bij het kiezen van een model dat goed aansluit op jouw woonwensen. De ideale barkruk (hoogte) kiezen is de eerste stap bij het vinden van de juiste model voor je keuken, statafel of bar is dan ook een echte uitdaging. Hieronder volgen dan ook een aantal tips en zaken om rekening mee te houden bij de aanschaf van een barkruk. 

De ideale barkruk (hoogte) kiezen

De juiste hoogte van de barkruk

Bij het uitzoeken van een barkruk is het belangrijk om te letten op de hoogte van het zitvlak en de hoogte van de bar of counter. Meten is weten, dus wij raden je aan om er een meetlint bij te pakken zodat je kunt bepalen welke zithoogte het best past bij de tafel. 

Om vast te stellen welke stoel je nodig bent, meet je de hoogte van de bar, het kookeiland of statafel. Houd voor een comfortabele zit de volgende vuistregel aan: de ideale afstand tussen de bovenkant van het tafelblad en de bovenkant van de zitting ligt tussen de 25 en 30 cm. Hiermee zorg je ervoor dat je genoeg ruimte overhoudt tussen de onderkant van het blad en je benen. Wanneer je een dik tafelblad hebt, check dan altijd even of je bij het zitten minimaal 10 cm overhoudt. Dit geld ook als je bijvoorbeeld een kussen op je barkruk wil plaatsen. Met deze verhoudingen creëer je een comfortabele zithouding.

Vaste barkruk

De zithoogte van een vaste barkruk is niet verstelbaar. Des te meer reden om goed rekening te houden met de hoogte van de barkruk én de hoogte van de tafel. De zithoogte van vaste barkrukken varieert meestal tussen de 60 tot 82 centimeter, waarbij 65 en 75 cm de meeste gebruikelijke zithoogtes zijn. Het voordeel van een vast model is dat ze vaak erg stabiel staat doordat het vier poten heeft. Een vast model bestaat uit twee varianten, de counterstoel en de barkruk.

  1. De counterstoel (zithoogte 65 cm)
    De counterstoel is een barkruk met een zithoogte tussen de 60 en 67 cm. Deze stoel is geschikt voor een kookeiland of een lagere bar. De ideale hoogte van het blad voor dit type ligt tussen de 90 en 100 cm.
  1. Barkrukken (zithoogte 75 cm)
    Barkrukken hebben over het algemeen een zithoogte tussen de 70 en 78 cm. Dit is geschikt om aan een bar te plaatsen met een hoogte tussen de 100 en 110 cm.

Verstelbare kruk 

De zithoogte van een verstelbare kruk is naar eigen wens te stellen. Praktisch voor als de barkruk door personen met verschillende lengtes wordt gebruikt, zoals je kinderen. Verstelbare modellen hebben vaak een zwaardere en platte voet om ervoor te zorgen dat de kruk stevig staat. Daarnaast hebben verstelbare krukken in de meeste gevallen daarom een draaibare zitting zodat je de kruk niet hoeft te verschuiven.

Hoeveel barkrukken heb ik nodig?  

Om te bepalen hoeveel barkrukken er aan jouw keukencounter of bar passen houd je als vuistregel 60 cm aan voor iedere kruk dat je plaatst. Op deze manier kan jouw gezin of gasten comfortabel zitten. Heb je een bar van 3 meter, dan kun je daar dus 5 barkrukken aan plaatsen (300 cm delen door 60 cm). Houd er rekening mee dat je voor een draaibare kruk (360 graden) meer ruimte rekent. 

Bij lif24 vind je een ruim assortiment van design merken zoals Kokoon Design, House Nordic, LABEL51 en Nordal. Met keuze uit ruim 300 producten vind je ongetwijfeld een model dat past bij jouw wensen en stijl. Bestel je bij lif24 dan profiteer je ook nog eens van gratis verzending in Nederland en België. Ook heb je bij ons een bedenktermijn van maar liefst 30 dagen.

Wil je een groot aantal producten afnemen voor een restaurant of café, vraag dan hier een offerte aan. Bij lif24 ontvang je altijd kwalitatieve producten tegen een scherpe prijs.